Monoplaces de superherois musculats, ocells malcarats i abelles que ressuciten del passat. Una de les mones més sol·licitada, però, és aquesta: la porqueta Pepa Pig, tota una sensació. La segueixen de ben a prop les Monster High i un clàssic que no caduca ni amb la marxa de Guardiola. PAU: "Del Barça. Repetim? Del Barça!" NEREA: "De xocolata, amb un pollet i la Monster High." Aquest any els solters no tenen excusa. En aquesta pastisseria també hi tenen Cristines per a "singles". Potser no són les més vistoses, pero sí les més tradicionals. Els més patriotes, aquesta Pasqua es podran menjar la independència. Alguns padrins s'estalvien el factor sorpresa. Què hi feu aquí? AARON: "A buscar la mona. Tornem-hi. A buscar la mona!" JAUME SERRANO "L'any passat li vaig comprar la del Barça, però com que ja té la figura del Messi ara li he comprat la del Bob Esponja. Que no se n'assabenti. Hahahaha. " A l'hora d'escollir la mona, el debat se centra entre els dibuixos animats clàssics i els moderns. VANESSA OLARTE "Comprem la xocolata i agafem un pastís de tota la vida. Estem debatint si fem l'abella Maya o els Patufets o, finalment, la Dora Exploradora, famosa d'ara." Tot i les hores de son acumulades, els pastissers reconeixen que el ritme de vendes ha estat similar a l'any passat. ANTONI BELLART, pastisser "Té més tirada la mona petita que la grossa. Com que ja ho assimiles ja estàs preparat amb les petites. Ve més gent, però consumeixen menys." Si aquest migdia la sobretaula us avorreix, també podeu compartir la mona de Pasqua a les xarxes socials. Compartir-la o cruspir-la.

Des del Gremi de Pastissers de Barcelona apunten que el ritme de vendes ha estat similar al de l’any passat. “La gent continua comprant la mona, però s’hi gasta menys diners perquè en redueix la mida”, explica Antoni Bellart, de la pastisseria Triomf. Les mones més tradicionals, les Cristines, tornen a tenir èxit, ja que són les més econòmiques. Fins i tot n’hem trobat destinades a “singles”. Però novament les de personatges infantils com la porqueta Peppa Pig han arrasat.

Aquest any també s’han vist mones independentistes i, per als més tecnològics, mones 2.0 amb el logotip de Facebook, Twitter o Apple.