Càmeres preparades i molta, molta expectació per contemplar els passos que representen la Passió i la Mort de Jesucrist. "Con mucha fe lo vivo. No es solamente ver la imagen, la vivo. Veo a Jesus ahí con la cruz a cuestas." "Sobre todo cuando está la música y todo te entra una cosita por dentro que te hace poner un poco triste." Pocs minuts després de les 5 va sortir de la Parròquia de Sant Agustí la processó amb les imatges de la Mare de Déu de l'Esperança Macarena i el Crist del Gran Poder. Uns passos que ahir van recórrer Ciutat Vella durant tres hores. La imatge de devoció es va repetir a l'església de Sant Jaume. Aquí els portants de la Mare de Déu de les Angústies treuen la imatge de genolls. I el moment més esperat, aquest. Custodiada per la banda i els confrares, la Mare de Déu de les Angústies va avançar fins a la Catedral. Allà es va trobar amb les imatges de l'altra processó, que es van fer la salutació d'honor al davant de la basílica. Després de mesos de preparació les confraries havien estat durant aquesta última setmana molt pendents del cel pel risc de pluja. Finalment, però, les processons de Ciutat Vella han pogut sortir amb normalitat.

La processó del Jesús del Gran Poder i l’Esperança Macarena va sortir de l’Església de Sant Agustí, al Raval, quan passaven pocs minuts de les cinc de la tarda. Una multitud esperava l’inici amb ganes de cantar i cridar a la Mare de Déu. El cant d’una saeta va marcar l’inici i, a partir d’aquí, la banda de músics van acompanyar els estendards religiosos i els que feien penitència. El recorregut va durar gairebé tres hores en què els creients van protagonitzar escenes d’emoció, d’alegria i de tristor pel final del Divendres Sant.

Al pla de la Catedral, aquesta processó es va trobar com cada Divendres Sant amb la de la Mare de Déu de les Angústies, que va sortir a les set de l’Església de Sant Jaume. L’alçària limitada de la porta d’aquesta església, al carrer de Ferran, va tornar a obligar els portants a treure la imatge de genolls. Un cop dempeus, la Mare de Déu de les Angústies va travessar el barri Gòtic fins a la seva trobada amb el Jesús del Gran Poder i l’Esperança Macarena i, després, va tornar a la parròquia per la Rambla. Tot el recorregut va estar acompanyat de gran quantitat de fidels i de molts turistes que es van trobar amb aquesta tradicional expressió de religiositat cristiana.