Ni en un dia d'operació tornada el carril bus-VAO acaba de funcionar. Avui hi podia circular qualsevol vehicle, sense tenir en compte el nombre d'ocupants. Però els conductors han preferit, una vegada més, anar per l'autovia del Vallès, la C-58. A dos quarts de sis ha començat el retorn de vehicles de la Setmana Santa. Durant dos dies, 600.000 cotxes han de tornar a Barcelona i l'àrea metropolitana. Fins a quarts de set el trànsit ha estat fluid a totes les carreteres catalanes, excepte la N-II. Més tard, la situació en sentit Barcelona s'ha complicat una mica a l'AP-7 i la C-17. Tot i així, als accessos i a les vies principals de la ciutat no hi ha hagut aturades. Tots ells són conductors que no han esgotat les vacances fora de Barcelona fins a l'últim dia. Qui haurà de vigilar de no menjar-se la mona al cotxe seran els qui tornin demà. Ho faran més de 300.000 conductors.

L’operació tornada de les vacances de Setmana Santa ha començat aquest diumenge a les 17.30 h i s’allargarà durant tot el Dilluns de Pasqua. L’any passat, en aquests dos dies van entrar a la ciutat un total de 605.747 vehicles.

Aquesta tarda de diumenge, tot i que molts han decidit avançar la tornada per poder menjar-se demà la mona a la ciutat, no hi ha hagut gaires complicacions a les entrades de Barcelona. Sí que s’han produït retencions en punts més allunyats de l’àrea metropolitana, com ara Sant Boi (C-32), Abrera (A-2) o Sant Celoni (AP-7). La tornada ha estat especialment complicada des de Tarragona i la Costa Daurada, on els conductors han arribat a patir fins a 19 km de retenció abans del Vendrell (N-340) o 12 km abans de Vilafranca del Penedès (AP-7).

També hi ha hagut retencions de fins a 12 km a la C-16, entre Bagà i Cercs.