Els més de 12.000 m2 del Parc de l’Aqüeducte, a Ciutat Meridiana, es convertiran per primera vegada en un dels set escenaris del Mercè Arts de Carrer, el festival de la festa major dedicat a les arts escèniques. Per l’escenari del parc passaran el Circ Cric, la Balkan Paradise Orchestra, Xiula i la Barcelona Jazz Orchestra. A més, Pallassos sense Fronteres ompliran de rialles el parc amb la participació d’entitats culturals dels barris de la Zona Nord.

La Mercè descentralitzada es consolida

El Parc de l’Aqüeducte, inaugurat fa poc més d’un any, és un espai privilegiat a tocar de la serra de Collserola poc conegut per la majoria de barcelonins. “Les Festes de la Mercè tenen una clara vocació descentralitzada”, comenta Xavier Marcé, regidor de Nou Barris. “L’any passat vam programar tot un conjunt d’activitats familiars al Parc del Turó de la Peira i aquest any ho fem al Parc de l’Aqüeducte a Ciutat Meridiana”, afegeix.

En els darrers anys, el districte ha esdevingut també escenari de la Festa Major de Barcelona, amb els habituals concerts de música clàssica a la plaça Major de Nou Barris. “Molta gent té la sensació que els grans actes de la ciutat s’obliden de barris com aquests“, explica Marcé. En aquest sentit, el regidor aposta perquè tant gent dels districte com de la resta de la ciutat vingui a gaudir d’una “programació molt atractiva“.

Les entitats culturals del barri s’impliquen en la programació

Els espectacles tindran la implicació d’iniciatives culturals que es desenvolupen a la Zona Nord, com el projecte EducArts. “Em sembla fantàstic que es descentralitzi la Festa Major de Barcelona i que el barri es faci partícip de les activitats“, comenta Carlos Patiño, un dels artistes que treballa al barri i participarà en la jornada de Pallassos sense Fronteres.

Les propostes es repartiran al llarg del dia en diversos espais i escenaris del parc. Per arribar-hi es recomana fer servir el transport públic, com ara la Línia 11 del metro (Ciutat Meridiana), l’estació de Rodalies Torre Baró – Ciutat Meridiana – Vallbona i les línies de bus 62, 76, D50 i 104.

Set escenaris distribuïts per la ciutat

La programació del Mercè Arts de Carrer portarà dansa, circ i espectacles familiars a set espais de Barcelona. El Parc de la Trinitat Vella repeteix com a escenari a Sant Andreu. El Parc de la Ciutadella engloba la major concentració d’espectacles, però també en trobareu a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, a la Sagrada Família; al Parc de Joan Miró, a la Nova Esquerra de l’Eixample, i a la muntanya de Montjuïc, on es fan activitats al castell i al Palauet Albéniz.