La reunió ha tingut lloc després que un miler de treballadors del metro s’hagin manifestat per denunciar la manca d’acord amb TMB en la negociació del conveni col·lectiu. Han baixat per la via Laietana i han anat fins a la plaça de Sant Jaume.

Els vaguistes han reclamat a l’alcaldessa, Ada Colau, que “intervingui” i desbloquegi les negociacions amb TMB. Durant la marxa han mostrat una pancarta amb el lema “No a la precarietat, no a la congelació salarial, contra la reforma laboral, treballadors de metro”. En el recorregut s’han sentit consignes per demanar a l’alcaldessa que compleix el seu programa electoral i lluiti contra la precarietat laboral i crits com “Colau, escucha, el metro está en lucha”. També s’han vist cartells crítics amb la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

Aquesta vaga està convocada per no haver-se arribat a cap acord en les negociacions per al nou conveni col·lectiu. Els sindicats asseguren que l’empresa no ha cedit a cap de les demandes dels treballadors i consideren que no tenen motius per desconvocar les aturades per als dies 22 i 24, coincidint amb el Mobile World Congress, que seran de 24 hores.

L’Ajuntament demana que es desconvoqui la vaga

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament, Mercedes Vidal, ha demanat als sindicats que desconvoquin la vaga i segueixin negociant amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). “No necessitem cap vaga per seure a parlar d’aquestes qüestions”, ha dit Vidal. Segons la regidora, cal que els sindicats fugin de posicions que ha qualificat d'”immobilistes”, i que es posin a treballar conjuntament amb l’empresa per solucionar el conflicte.