Els serveis mínims garantiran només una cinquena part dels trens que circulen en un dia laborable, és a dir, un 20 %. Això vol dir que la freqüència de pas dels combois serà de més de 20 o 25 minuts en totes les línies entre les 10 del matí i les 15 h.

TMB recomana no utilitzar el servei durant aquesta franja perquè la xarxa de metro no podrà absorbir les 340.000 entrades que sol registrar en aquestes hores qualsevol altre dia laborable. Per motius de seguretat, l’empresa es reserva el dret de regular els accessos, tancar estacions o fins i tot suspendre el servei.

Ara bé, també s’ha de tenir en compte un altre fet: a les 11 h els treballadors han convocat una manifestació que sortirà de la plaça d’Urquinaona i recorrerà el centre de la ciutat fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Per tant, durant aquestes hores del migdia el trànsit rodat del centre també es pot veure afectat.

Els treballadors reclamen posar fi a la precarietat dels contractes temporals, recuperar el sou que tenen congelat des de fa quatre anys i millorar aspectes organitzatius, com canvis d’horaris o de torns festius, que exigeixen que es facin sempre de manera pactada amb el comitè. Precisament, aquest òrgan recorda que la convocatòria de vaga no vol dir que s’hagin trencat les negociacions, una visió que no comparteix TMB, que assegura que amb aquestes mobilitzacions s’està dinamitant el diàleg entre les dues parts.

Més jornades de vaga

Si els treballadors mantenen aquest pols amb l’empresa, encara hi haurà dues jornades més de vaga durant aquest mes, tal com la plantilla va decidir en dues assemblees obertes a mitjan gener. En aquest cas seran aturades de 24 hores els propers 22 i 24 de febrer, coincidint de ple amb el Mobile World Congress.