El carril bici de la Gran Via, finalment, i després d’una prova pilot, baixarà a la calçada, tal com s’està fent amb els altres trams de carrils bici a la ciutat. Aquesta setmana ja s’han començat a fer els tràmits per iniciar les obres que han de permetre, segons el govern municipal, donar continuïtat al carril bici a tota la via, entre la plaça d’Espanya i la plaça de les Glòries. El tram que es modificarà ja està senyalitzat, de manera que les obres començaran en els propers dies, segons ha confirmat l’Ajuntament a betevé.

Després de la bona acollida de la prova pilot del carril bici per la calçada durant la Fira de Sant Tomàs i de Reis, l’Ajuntament ja va anunciar que estudiaria fer-lo baixar a la calçada de forma definitiva. Així es va decidir al setembre i en els propers dies ja començaran les obres. El primer tram del nou carril bici serà entre els carrers de Vilamarí i d’Aribau, però es preveu que el nou espai per als ciclistes sigui continu entre la plaça d’Espanya i la plaça de les Glòries. En aquest sentit, s’eliminaran els carrils bici que hi ha a les tercianes i es millorarà la seguretat d’alguns trams, on ara ja hi circulen bicicletes.

El carril bici, al cantó muntanya, anirà al costat del carril bus, mentre que al cantó mar, se situarà al costat d’un carril per al vehicle privat. La reforma de la infraestructura ha estat valorada positivament per Amics de la Bici, i també per la Promoció del Transport Públic que, tot i que creu que els usuaris s’hi hauran d’adaptar, ho veuen com una oportunitat per continuar fent baixar les bicicletes de les voreres de la ciutat. A més, apunten altres zones on es podria fer una actuació similar, com és el cas de la Diagonal.