Els vehicles no motoritzats i de dues rodes s’imposen en la cursa entre transports. En la 14a edició de la competició hi ha hagut vuit recorreguts que han sortit des de punts diferents de Barcelona per arribar tots a l’edifici Media-TIC, a la superilla del Poblenou. La cursa s’emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i l’organitza l’associació Promoció del Transport Públic.

En bicicleta, en patins, en moto, en cotxe, en autobús, en ferrocarril, en metro o a peu. La Cursa Urbana de Transports es pot recórrer amb qualsevol mitjà. Enguany també s’hi han inscrit patinets convencionals i elèctrics i monocicles elèctrics. L’objectiu és comparar no només la rapidesa de cada modalitat sinó també el cost i les emissions de partícules contaminants.

Enguany, els monocicles, els patins, les bicicletes i les motos són les que han guanyat la cursa. Com que l’esdeveniment també té en compte el cost i les emissions, les motos han acabat ocupant un lloc pitjor en la classificació, en favor dels mitjans de transport nets.

60 participants geolocalitzats

Com a novetat, la 14a edició incorpora, per primera vegada, la localització a través de GPS de 60 participants. L’objectiu és fer-ne un seguiment en temps real. Això ha permès veure els recorreguts de cada dels transports, la rapidesa i les aturades de cadascun.