Per la convocatòria de vaga general per a aquest dimarts, 3 d’octubre, els transports públics han anunciat els serveis mínims que es garantiran. Al metro i bus de TMB i als Ferrocarrils de la Generalitat seran del 25 % en les hores punta, de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20 h. Pel que fa a Rodalies, durant tot el dia circularan un terç dels trens. TRAM ha anunciat un serveis mínims del 50 %.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja va fixar els serveis mínims de la vaga general la setmana passada, quan els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa de Catalunya van registrar la convocatòria.  A més del transport públic, s’han decretat en altres àmbits com aquests:

  • Llars d’infants, escoles i instituts: hi ha d’haver una persona de l’equip directiu del centre. A més, hi haurà, com a mínim, un docent per cada sis aules d’educació infantil i primària, un per cada quatre aules de centres d’educació especial i un terç de la plantilla a les llars d’infants.
  • Centres sanitaris: els serveis d’urgències funcionaran amb normalitat, així com les unitats de cures intensives, d’hemodiàlisi, de parts i de tractaments de quimioteràpia i radioteràpia. Es realitzaran les intervencions quirúrgiques que no es puguin ajornar.
  • Farmàcies: obriran, com a mínim, les de guàrdia.
  • Serveis socials: els menjadors socials oferiran el mateix servei que en cap de setmana i les residències per a gent gran treballaran en règim de dia festiu. La teleassistència mantindrà el servei habitual.