A l’aeroport del Prat, aquest dimecres hi hatornat la normalitat després de les protestes del taxistes autònoms contra el nou sistema de torns que, diuen, limita la jornada laboral i els afecta negativament la facturació. Ha estat un parèntesi a l’espera d’una solució definitiva que ha arribat després de la reunió que mantenien aquest matí l’Institut Metropolità del Taxi amb tots els sindicats en la Comissió Tècnica del Taxi. En aquesta trobada s’hi ha fet un seguiment del sistema de torns, s’ha avaluat la situació i l’Imet ha decidit retirar la mesura aquest mateix dimecres.

Fora de la seu de l’Imet s’hi han concentrat uns 300 taxistes autònoms que, poc després de l’inici de la reunió (a les 10.30 del matí), han tallat de manera intermitent la Ronda Litoral a l’altura de la Zona Franca durant uns vint minuts. El tall s’ha acabat amb l’arribada dels agents de la policia, tot i que no hi ha hagut cap incident. Als accessos a l’edifici, mentre tenia lloc la reunió, els taxistes concentrats han llançat crits en contra dels representants de l’Imet i han cantat consignes com “Per culpa de l’Imet no arribo a final de mes” o “No als torns”. Finalment, però, han celebrat la retirada del sistema de torns.

La protesta ha provocat molts problemes a l’aeroport del Prat aquests dos últims dies. Els taxistes que van optar per treballar aquest dimarts van ser escridassats i els Mossos van haver d’acordonar la zona per evitar incidents. El sindicat majoritari, l’STAC, ha refusat la protesta dels taxistes en vaga, però reconeix que el nou sistema de torns no funciona.