CRISTIAN BARTÍN, taxista "La protesta és el descontentament per aquests torns imposats, perquè no són els que van ser refrendats per el mateix sector, van ser modificats per l'administració i els sindicats, i ens han imposat aquests torns en favor de les flotes i del doble torn. D'aquesta manera perjudiquen l'autònom que treballa pel seu compte." JOAQUIM FORN, director gerent de l'Institut Metropolità del Taxi "Solucions màgiques, en un moment de crisi, en un moment en què la gent deixa d'agafar els taxis, quan hi ha tanta oferta, solucions màgiques no n'hi ha. Llavors qualsevol solució que es determini, necessita un temps per experimentar."

Els taxistes han decidit mantenir les protestes contra la nova organització per torns horaris aquest dimarts i no recullen els passatgers que arriben a l’aeroport. La protesta va començar dilluns al migdia amb una marxa lenta i una concentració que van provocar problemes de mobilitat a l’aeròdrom; els conductors van bloquejar tant a la T1 com a la T2 de sortida en protesta per la nova normativa del sector.

Fa exactament sis dies que ha començat a aplicar-se el sistema de torns per als taxistes de l’àrea metropolitana i les protestes dels autònoms ja s’han fet notar en la mobilitat de punts neuràlgics com Sants o el Prat. Amb el nou marc organitzatiu es vol alleujar la crisi al sector fent que hi hagi al carrer entre 750 i 2.000 taxis diaris segons les franges horàries. L’objectiu és que no hi hagi més oferta que demanda i que els vehicles que circulin siguin els necessaris per tenir passatgers. La proposta va suscitar queixes abans d’aplicar-se, sobretot dels taxistes autònoms, que són els que han decidit mobilitzar-se: consideren que la mesura els perjudica i els fa perdre diners.

Aquest dimarts al matí s’han viscut moments de tensió quan alguns conductors en vaga han esbroncat els taxistes que aquest dimarts al matí portaven passatgers a l’Aeroport del Prat. La majoria d’usuaris que han aterrat durant aquesta jornada, però, segueixen sense poder agafar un taxi i han d’optar per l’autobús i el tren. De fet, per advertir-los de la situació, al seu compte de Twitter Aena ha advertit en diversos idiomes de la dificultat de fer ús del taxi.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/aenaaeropuertos/status/288638968029925376″]

A la zona de sortides de la T1 s’hi ha traslladat aquest dimarts quatre furgonetes d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra que vetllen per la seguretat dels taxistes que arriben al Prat amb passatgers, ja que molts col·legues esbronquen els vehicles que circulen. A la zona de sortides el servei de taxis està suspès des d’aquest dilluns al migdia, amb desenes de vehicles aturats a l’aparcament i amb la llum apagada i amb els conductors al carrer.