L’any va començar fort, amb un augment de passatgers al gener del 7,83% respecte a la xifra registrada el gener de 2011. També han contribuït al rècord anual d’usuaris de l’aeroport els increments de passatgers, molt pronunciats durant els mesos de juny (+5,21%), juliol (+6,02%) i agost (+6,91%). Amb tot, el darrer trimestre de l’any ha registrat caigudes igualment significatives, sobretot al novembre (-7,57%) i al desembre (-9,69%), que no han evitat, però, que aquest 2012 hagi estat l’any amb més trànsit de passatgers al Prat.

El creixement de passatgers s’ha produït entre els que viatgen a països de la Unió Europea (+9,2%), seguit dels qui trien com a destinació un país no adscrit a la UE (+8,9%) o altres continents (+3,45). En canvi, disminueix el trànsit de passatgers que realitzen un vol en territori espanyol.

Pel que fa al nombre d’operacions, n’hi ha hagut 290.004, un 4,3% menys que el 2011. Si s’han produït menys moviments però han augmentat els passatgers significa, per tant, que els avions han tingut una major ocupació. El mes en què el nombre d’aterratges i enlairaments ha estat, percentualment, més fluix, ha estat aquest desembre, amb un 12,2% menys d’operacions respecte al desembre de 2011. Una altra dada facilitada per Aena confirma que el transport de mercaderies per via aèria s’ha mantingut estable, ja que només ha caigut un 0,1%. Concretament, els avions van carregar més de 96 milions de quilos de mercaderies, i de nou, el desembre ha registrat un cert retrocés, amb un descens del 0,3%.