Els membres dels sindicats dels treballadors de l’aeroport han impulsat aquest dijous una protesta, en què han assistit 300 treballadors d’Aena, per aturar l’augment de preus de l’aparcament. Posteriorment, s’han reunit amb representants de l’empresa per negociar els canvis que afecten directament l’economia dels treballadors de les companyies aèries, empreses de handling i de neteja de l’aeroport.

Fins a primer d’any, els treballadors de l’aeroport pagaven cada cop que utilitzaven l’aparcament, és a dir, que els dies que no treballaven no pagaven. El nou sistema de pagament del pàrquing per a treballadors i que vol impulsar Aena, es pretén que els empleats paguin per dies útils. D’aquesta manera, pagarà el mateix un empleat que treballi el mes sencer que un que, per qüestió de torns, només vagi a treballar uns dies al mes. Aquest nou sistema comporta un augment del preu de l’aparcament de fins al 30%.

El coordinador del sector aeroportuari de CCOO al Baix  Llobregat, José Angel Arnal, ha explicat que l’abonament de 30 usos fins ara era il·limitat i costava 34 euros. Ara té una caducitat d’un mes i costa 37 euros.

Les places de l’aparcament seguiran utilitzant el sistema rotatiu actual, amb la qual cosa els representants sindicals creuen que la mesura només respon a mesures recaptatòries d’Aena. A més, els sindicats apel·len que l’aeroport té una xarxa d’autobusos insuficient, així com amb deficiències importants amb la connexió del transport públic des de la ciutat de Barcelona.

Aena defensa l’augment dels preus del pàrquing ja que, segons diuen, situen l’aparcament dels treballadors de l’aeroport a un preu de 1,68 euros al dia, gràcies a les tres modalitats d’abonament que els ofereixen. Aena oferix un abonament de 10 dies, un de 15 dies o un abonament mensual. Els preus es mouen entre els 18 i els 37 euros.