La ronda de Dalt torna a tenir operatius els sis carrils de circulació entre les sortides 5 i 6, després que la primera fase de les obres de cobriment de la via hagi obligat a tallar-ne dos des del juliol. En concret, s’ha treballat per cobrir els 180 metres de calçada que hi ha entre l’avinguda del Jordà i l’Institut de la Vall d’Hebron. Segons el calendari previst, la segona fase no començarà fins al 2018.

Els dos carrils han estat tallats des del 20 de juliol per construir el mur mestre que sostindrà la coberta. Tot i que els treballs s’han fet coincidint amb el mes d’agost, quan la circulació de vehicles és menor, al llarg de més de set setmanes han causat algunes retencions a la via en tots dos sentits de la marxa per l’efecte embut. Es tracta d’una de les 101 obres que s’han fet aquest estiu a la ciutat.

En la segona fase dels treballs a la ronda de Dalt, que començarà el gener del 2018, s’han de construir dos murs més als laterals en el tram que va des de davant del mercat fins al pont de l’avinguda del Jorda. Els dos murs han de servir per fer la futura cobertura. Els treballs finalitzaran amb la coberta superior, unes tasques que haurien d’estar enllestides a finals de l’estiu vinent. El govern municipal hi invertirà en aquest mandat prop de 15 milions d’euros.