El Ministeri de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament han encarregat un estudi independent a l’agència Eurocontrol per solucionar el problema dels retards en els vols a l’aeroport de Barcelona-el Prat. Segons les dades presentades per les administracions implicades, un de cada dos vols d’aquest aeroport registra endarreriments. De fet, la impuntualitat del Prat és la més acusada de tots els aeroports de l’Estat. Per aquest motiu, l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament s’han compromès a assenyalar les causes d’aquest problema i posar-hi solució abans de l’estiu.

L’aeroport de Barcelona-el Prat tancarà l’any amb més de 50 milions de passatgers, i ja s’ha convertit en el setè més important d’Europa. Aquesta dada contrasta amb els 30 minuts de mitjana de retard que acumulen els seus vols.

El secretari d’Estat d’Infrastructures, Pedro Saura, ha destacat que “hi ha una preocupació social” i “econòmica”, i per això han decidit “agafar el bou per les banyes”. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat que cal “corregir” aquesta situació perquè “cronificar els retards porta a la preocupació de ciutadans i empreses”. Per part de l’Ajuntament, el primer tinent d’Alcalde, Gerardo Pisarello, ha lamentat que els últims anys han tingut “algunes imatges i situacions que com a administració local” els han preocupat enormement.