El col·lectiu dels taxistes va posar el crit al cel amb l’aparició d’Uber. L’aplicació permet transportar passatgers als conductors majors de 23 anys amb carnet de conduir i amb un cotxe assegurat. Després d’estudiar el cas, el Departament de Territori i Sostenibilitat considera que Uber i els conductors que ofereixen els seus serveis a través d’aquesta aplicació infringeixen la normativa ja que no compten amb l’autorització de cap administració.

Per això, el govern català ha anunciat que sancionarà aquests conductors amb multes que poden arribar als 6.000 euros i el precintatge del vehicle. També demana a Uber que cessi immediatament l’activitat, per oferir serveis no autoritzats.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat informarà les administracions tributària i de Seguretat Social d’aquesta activitat perquè analitzin si s’han comès infraccions fiscals i dels drets dels treballadors.

Vaga de taxistes arreu d’Europa

Per mostrar el seu rebuig a aquesta aplicació, els taxistes d’arreu d’Europa estan cridats a una vaga aquest dimecres. A Barcelona, s’ha convocat una manifestació que arrencarà a les 11 h a la plaça de Catalunya i que acabarà a la plaça de Sant Jaume.