Aquests dies s’estan realitzant els treballs de senyalització de la nova àrea d’aparcament regulat de la Font d’en Fargues, a Horta-Guinardó. Serà la zona 31 i constarà de 1.141 noves places d’àrea verda que facilitaran que els veïns del barri puguin aparcar.

Segons explica Eugeni Rico, de la Direcció de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, “havíem detectat que els residents tenien problemes per aparcar, ja que molts vehicles de fora feien estacionaments de llarga estada i la implantació d’àrea verda s’havia convertit en una demanda veïnal”.

Veïns a favor de l’estacionament regulat

La implementació de l’àrea verda als barris limítrofs de la Font d’en Fargues dificultava cada cop més aparcar en aquesta zona. Per això, la majoria de veïns veuen amb bons ulls el nou sistema de pagament que permetrà una major rotació dels vehicles estacionats. Des de l’Associació de Veïns de la Font d’en Fargues, el vicepresident Eugeni Torres, creu que la mesura “permet d’alguna manera racionalitzar l’espai públic i que aquest no sigui del primer que arriba. Si diferents governs municipals han imposat aquest sistema, entenem que alguna part de raó hi haurà”.

Els veïns rebran aquests dies una carta informativa amb la Tarifa de Resident que correspongui a l’etiqueta mediambiental del seu vehicle. Els vehicles dels no residents a la zona 31 només podran estacionar un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació que indiqui el senyal vertical corresponent.

Horta, pendent de l’àrea verda

Amb la nova àrea verda a la Font d’en Fargues, al districte només quedarà el barri d’Horta amb aparcament lliure. A finals de l’any vinent, està previst que s’implementi també en aquest barri per completar, així, l’àrea verda a tot el territori d’Horta-Guinardó.

Els propers dies finalitzaran els treballs de pintura de les places verdes, així com de les 636 places per a motos i 31 per a càrrega i descàrrega. També s’instal·laran els parquímetres i les senyalitzacions verticals per posar en funcionament el nou sistema el 15 de novembre.