(ACN) El sindicat de controladors USCA (Unió Sindical de Controladors Aeris) denuncia que l’empresa pública Enaire està acomiadant els treballadors majors de 65 anys amb jubilacions forçoses sense cap dret a prestació per no haver cotitzat els 37 anys i tres mesos necessaris o no arribar a l’edat mínima actual. Tot i que, segons el sindicat, l’empresa ha admès l’error amenacen amb mobilitzacions si aquesta situació no es resol en un mes i mig.

L’empresa reconeix l’error, segons el sindicat

Segons expliquen representants d’USCA, un dels directius de l’empresa es va dirigir al sindicat per reconèixer un “error greu” que ha causat “molt malestar” a la plantilla. Enaire els va comunicar que ho resoldria de “la millor manera”, afegeixen. Els primers acomiadaments es van produir a l’agost i aquesta setmana encara se n’han concretat dos més. La secretària de Comunicació d’USCA, Susana Romero, ha definit la situació com a “insòlita, injusta i inacceptable”.

“Fatiga crònica” al sector per una plantilla tensionada

El sindicat ha recordat que aquest sector ja fa anys que avisa d’una “fatiga crònica” per una plantilla tensionada que registra una setantena de jubilacions anuals. En aquest sentit, expliquen que l’any 2018 empresa i sindicat van signar un acord per augmentar la plantilla fins al 2025. La pandèmia, però, va aturar la incorporació de controladors i des que són contractats fins que comencen a treballar passen uns 30 mesos, denuncia el sindicat.