bonificació transport públic
Foto: Maria Asmarat (ACN)

El Govern espanyol ha anunciat que mantindrà la rebaixa del 30 % de les tarifes de transport integrat durant el 2023. Aquesta bonificació s’aplica en alguns dels títols més utilitzats com la T-Usual o la T-Jove i, a la pràctica, vol dir que es podrà mantenir la rebaixa a meitat de preu del transport públic més enllà del 31 de desembre. Això, perquè l’ATM ja ha acordat seguir assumint el 20 % restant, tal com feia fins ara.

L’anunci de l’executiu de continuar fent aquesta aportació se suma al que ja va fer fa unes setmanes, quan va apuntar que també es mantindrà la gratuïtat dels trens de Rodalies durant l’any vinent. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que només se seguirà aplicant la bonificació en aquells territoris on les administracions autonòmiques o locals es comprometin a mantenir el descompte del 20 %. És el cas de l’àrea metropolitana de Barcelona, després que l’ATM confirmés que allargarà la rebaixa.

L’Ajuntament, a favor de mantenir els descomptes

La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, ja havia avançat que el Govern prendria una decisió a finals de desembre sobre si continuava aportant el finançament necessari per mantenir la rebaixa. La bonificació del Govern espanyol, no només permetrà mantenir la T-Usual i la T-Jove a meitat de preu, sinó que també farà que la T-Casual segueixi reduïda al 30 %.