atropellament r3 rodalies catalunya

 La circulació dels trens de l’R3 de Rodalies ha quedat restablerta poc abans de les 14.45 hores després de l’atropellament mortal aquest matí entre les estacions de Montcada-Ripollet i Montcada-Bifurcació que ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre ambdues parades. Segons han informat des de Renfe, la circulació va recuperant de forma progressiva la normalitat.

Un matí complicat, amb retards i afectacions a diverses estacions

L’atropellament a Montcada i Reixac ha comportat complicacions a la línia R3 de Rodalies de Catalunya. El sinistre, que s’ha produït entre les estacions de Montcada Ripollet i Montcada Bifurcació ha obligat a tallar la línia en aquest punt i les afectacions han tingut conseqüències puntuals, també, a les estacions de Barcelona per on passa aquesta línia, com Sant Andreu Arenal, la Sagrera o Arc de Triomf, entre d’altres, amb retards puntuals. Per tractar de minimitzar l’impacte de la incidència durant el tall, s’ha establert un servei alternatiu per carretera entre les dues estacions afectades.

Segons ha informat Protecció Civil, s’ha activat la prealerta del pla Ferrocat. El tren que havia sortit de la Garriga a les 11.23 h i que tenia previst arribar a les 12.23 h a l’Hospitalet de Llobregat estàva aturat just on s’ha produït l’atropellament, entre les dues estacions de Montcada i Reixac.

L’atropellament, en un punt de pas no autoritzat

Adif ha explicat que l’accident s’ha produït “en un punt de pas no autoritzat“. Els Mossos d’Esquadra investiguen els fets per esbrinar si es tracta d’un accident o d’un suïcidi.

La mobilitat a Catalunya ha estat afectada per diverses incidències. A banda d’aquest accident a la xarxa de tren, a les carreteres també hi ha hagut complicacions, especialment per l’accident a la C-31 a Gavà per entrar a Barcelona, on un ciclista ha resultat ferit crític.