estació metro Zona Franca L10 Sud

L’entrada en funcionament de les tres noves parades de l’L10 Sud a la Zona Franca s’endarrerirà arran d’un problema en la frenada, segons ha avançat la Cadena SER. En concret, es tracta de les estacions de Port Comercial – la Factoria, Ecoparc, i Zal – Riu Vell, que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va dir que entrarien en funcionament a finals d’abril.

Segons ha transcendit, s’està analitzant un error del programa informàtic que s’encarrega de frenar els combois, que van sense conductor: durant un trajecte de prova, un dels metros no es va aturar on tocava (i, per tant, les portes del vehicle no encaixaven amb les portes de l’estació).

Ara bé, fonts de TMB han explicat a betevé que no es pot parlar d’endarreriment perquè no s’havia anunciat cap data concreta per estrenar les estacions de Port Comercial – la Factoria, Ecoparc, i Zal – Riu Vell. Les mateixes fonts han afegit que “s’està dins del període normal de prova del metro”, previ a l’entrada en funcionament comercial, i deriven a la conselleria de Territori i Sostenibilitat com a encarregada de decidir la data d’estrena. betevé ha contactat amb la conselleria i ha declinat fer cap tipus de declaració.