La imatge de les andanes de l'estació de Sants a primera hora del matí, no ha variat gaire de la de qualsevol dia feiner. Els serveis mínims s'han complert amb normalitat i no hi ha hagut incidències. ANTONIO ORDOBÁS "Hemos salido a los dos de la mañana de Zaragoza y todo muy bien. Perfecto" La majoria dels passatgers han estat previsors i han sortit abans de casa. En alguns casos, però, han tingut retards. DANI PINTADO "Avui m'he aixecat més d'hora també per poder arribar a la universitat i bé, un rollo" ANA HOMS "Habitualment agafem el de les 7 i 45 i avui hem d'esperar fins al de les 7 i 52" Fins a dos quarts de 10, han circulat com a mínim dos de cada tres trens, una xifra que es mantindrà a la tarda, des de les cinc i fins a dos quarts de nou del vespre. Un cop passi l'hora punta, funcionaran només el 33% dels combois. Els Avant funcionaran el 63% i l' AVE i els trens de llarga distància, com a mímim al 72%. La reducció dels serveis mínims a mig matí ha causat cancel·lacions en alguns trens, sobretot de mitjana i llarga distància. També s'han produït cues a les màquines expenedores de billets, ja que les taquilles estaven tancades. Finalment, però, se n'han obert dues. JOSÉ MORENO "Vamos a Tortosa, lo cogíamos a las 11 y ahora hasta la una y media no sale". JÚLIA GÓMEZ "Estic des de les 9 30 aquí fins a les 12 no surt el meu tren i ahir igual". Aquesta tarda, segons Renfe, la situació es podria complicar més, ja que la jornada de vaga coincidirà amb la operació sortida de la festivitat de Tots Sants. Per això, Renfe recomana als usuaris que s'informin sobre la situació dels trens abans de desplaçar-se a les estacions.

Poques incidències en la quarta jornada de vaga a Renfe, la primera de 24 hores que han convocat els sindicats. Entre les 6.30 h i les 9.30 h, els serveis mínims han funcionat amb normalitat. Molts dels passatgers asseguren que no han tingut problemes per arribar a les destinacions, tot i que en alguns casos han hagut d’esperar més temps de l’habitual a les andanes. La majoria ja sabia que s’havien convocat aturades i, amb previsió, ha sortit més d’hora de casa.

La situació, però ha estat diferent a mig matí, ja que a partir de les 9.30 h els serveis mínims s’han reduït. Només circulaven un de cada tres trens i això ha dificultat la mobilitat de molts usuaris. La majoria, passatgers dels trens de mitjana i llarga distància. Els trens Avant funcionen durant tot el dia al 63 % de la freqüència usual, i els combois d’AVE i llarga distància ho fan al 72 %. Tot i això, no s’han produït incidències.

Des de CGT i el Sindicat Ferroviari es mostren satisfets amb el seguiment de les aturades. Entenen el malestar que la vaga pot causar als usuaris, però demanen comprensió. Asseguren que la fragmentació de Renfe en quatre societats anònimes empitjorarà la qualitat del servei públic. A les 12 h, coincidint amb l’equador de la jornada de vaga, una vuitantena de treballadors s’han concentrat a l’estació de Sants.

Segons Renfe, la situació pot empitjorar de cara a la tarda, ja que es preveu més volum de passatgers a les andanes, coincidint amb l’operació sortida del la festivitat de Tots Sants. Entre les 17 h i les 20.30 h es tornaran a reforçar els serveis mínims i circularan dos de cada tres trens. Recomanen als usuaris que s’informin sobre la situació dels trens, abans d’arribar a les estacions.