Des de l’octubre, el Servei Català de Trànsit (SCT) adverteix per carta als conductors que no han superat la inspecció tècnica de vehicles (ITV) que han de passar-la i recorda que, en cas que el vehicle sigui detectat en circulació per les carreteres catalanes sense haver-la passat, serà denunciat sense necessitat de ser aturats a la via pels cossos policials. Conduir un vehicle sense que hagi passat la ITV constitueix una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros; circular amb la inspecció tècnica negativa comporta una multa de 500 euros.

Per aquest motiu, el SCT ha posat en marxa la campanya “Inverteix en seguretat viària. Un valor segur”,  que incideix en el fet que un vehicle amb un bon estat de manteniment augmenta la seguretat. L’objectiu central és reduir l’accidentalitat i els efectes que pot tenir.

L’SCT té previst anar ampliant els nombre de punts de lectura, amb nous equips o utilitzant els que s’estan afegint per als control de velocitat per trams. Les dades detectades pels mitjans relacionats es comparen amb una base de dades de vehicles que no estan al corrent de la ITV o l’assegurança i en cas de ser positiu en genera la corresponent sanció. A part de la detecció automàtica, els agents dels Mossos d’Esquadra disposen d’informació en línia que els permet conèixer en qualsevol punt de la xarxa viària el compliment de la ITV i l’assegurança i efectuar les denúncies corresponents.