TMB recomana l’ús de la xarxa de metro per als desplaçaments a les festes de Gràcia. Les estacions més properes als diferents punts de celebració on es faran les activitats programades per la festa major són les parades de Diagonal, Fontana i Lesseps de l’L3; les parades de Verdaguer i Joanic de l’L4, i les parades de Diagonal i Verdaguer de l’L5.
El metro circularà des de les cinc de la matinada de divendres, 16 d’agost, fins a les 12 de la nit del dia 18, és a dir, fins a la finalització del servei de diumenge. A més, el dimecres 14, pel fet de ser vigília de festiu, el metro funcionarà fins a les dues de la matinada.

El metro també reforçarà el personal d’atenció al públic, seguretat i neteja en les estacions més concorregudes durant les festes. Una altra opció per desplaçar-se és utilitzar les línies regulars d’autobús, tot i que els usuaris que hauran d’estar-hi atents, ja que amb motiu dels actes de la Festa Major, les línies de bus 39, 114 i 116 veuran modificat el recorregut habitual.

Per altra banda, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que també tenen una parada a Gràcia, mantindran l’horari habitual tant de cap de setmana com d’entre setmana.