Els agents estaven vigilant la parada de La Pau quan van sorprendre “in fraganti” tres joves amb esprais a les tres de la matinada. Els brètols van iniciar una fugida a través de les vies del metro fins a la parada de La Sagrera de la línia 9. Després de 20 minuts de seguiment a peu, finalment els Mossos d’Esquadra van aconseguir enxampar-los i els van poder identificar.

Tots tres van ser denunciats per danys en una de les trapes d’accés a les instal·lacions de TMB i per infraccions administratives. Les multes per a cadascun d’ells poden arribar als 3.000 euros. Els policies els van intervenir dues bosses plenes d’esprais. També van detenir un dels tres joves que tenia un ordre judicial de crida i cerca.

Les denúncies per vandalisme al metro han crescut en els últims temps i durant l’any 2013 ja s’han denunciat 40 grafiters que pretenien actuar al metro. A més, quan els treballadors del metro els han enxampat, molts dels vàndals han reaccionat amb violència. Les actuacions deixen inutilitzats els vagons i fa que l’empresa hagi de substituir-los per altres. Això causa retards en el funcionament de la xarxa i les queixes de molts usuaris.