Deixen Barcelona després d'haver-hi passat com a mínim tot un dia. Vaixells com aquests, el Norwegian Epic o el Liberty of the seas, que superen els 300 metres d'eslora, han anat marxant al llarg de la tarda per seguir la ruta. Els cinc creuers que avui han fet parada a Barcelona s'emporten fins a 23.000 creueristes. És la xifra rècord d'aquest estiu, i això s'ha notat al llarg de tot el dia, sobretot als accessos al Port de Barcelona, quan molts turistes tornaven al vaixell per reprendre el viatge. LAURA "Vam arribar ahir a la nit a Barcelona i hem anat a comprar, hem menjat i hem vist alguns dels millors llocs. Ahir vam anar a la platja i a la nit hem estat a la Rambla." El volum de creueristes que arriben a la ciutat generen un fort impacte econòmic que el Port de Barcelona calcula en cinc milions d'euros. Els que es queden a dormir a Barcelona poden gastar-se entre 100 i 150 euros per persona, en canvi, els que només hi passen unes hores, poden gastar-se uns 70 euros de mitjana. I sobretot es nota al centre de la ciutat, per on més es mouen els turistes. CECILE BUSI "Vamos a ver un poco la Rambla y los almacenes para comprar." THOMAS "Hem anat a comprar una mica, també algun record. I hem fet moltes fotografies, perquè ens agrada molt Barcelona." Avui ha estat una bona jornada al Port de Barcelona, però la previsió per a aquest any és arribar als 2.600.000 creueristes i igualar així el rècord aconseguit ara fa dos anys.

En aquest primer semestre del 2013 s’han registrat més d’un milió de creueristes, un 15% més que el mateix període de l’any passat. I aquest augment es nota, per exemple, en els que han arribat només en aquest cap de setmana. Entre divendres i diumenge han vingut 55.000 turistes, i només aquest diumenge han passat pel port fins a 23.000 creueristes.  I ho han fet a bord de cinc grans vaixells: el Serenade of the Seas, el Crystal Symphony, el Seabourn Legend, i dos de gran eslora, el Norwegian Epic i el Liberty of the seas. Tots ells hauran abandonat la ciutat entre les 17 h i la mitjanit d’aquest diumenge.

Més de la meitat dels turistes que han arribat aquest cap de setmana, un 56%, han començat o acabat l’itinerari a Barcelona, i això contribueix en l’impacte econòmic per a la ciutat. Segons el director general de creuers del Port de Barcelona, Carles Domingo, “els turistes que pernocten aquí calculem que es gasten entre 100 i 150 euros per persona i nit, mentre que els que arriben de trànsit calculem que gasten la meitat, uns 70 euros per persona”.

La previsió del Port de Barcelona per a aquest any és arribar als 2.600.000 creueristes, que és el rècord històric aconseguit el 2011.