Es tracta d’una convocatòria de mobilitat interadministrativa, és a dir, que els 49 nous agents provenen d’altres cossos de seguretat: 17 dels Mossos d’Esquadra, sis de la Policia Nacional i 26 de policies locals de diverses localitats de la regió metropolitana de Barcelona. Tenen una mitjana d’edat de 35,3 anys i de moment es destinaran a tasques de proximitat al carrer. Primer de tot faran un curs de curta durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i després s’incorporaran directament a les Unitats Territorials.

En total, s’hi han presentat 599 aspirants i dels 49 agents escollits, 10 són dones. L’alcaldessa, Ada Colau, n’han fet menció especial ja que “és fonamental que les dones que som el 50 % de la població ens anem incorporant de manera igualitària dins de totes les professions i àmbits socials amb tota la normalitat i especialment en l’àmbit de la seguretat que és un tema que no ens és aliè, ni molt menys”. En aquest sentit, ha dit que confia que “cada vegada sereu més i també que ocupareu més alts càrrecs de responsabilitat”.

A l’acte també hi ha participat el comissionat de Seguretat Amadeu Recasens que ha remarcat que els nous agents s’incorporen a la Guàrdia Urbana amb experiència.