La síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha tornat a instar a TMB i al comitè de vaga del metro que posin bona voluntat per posar fi al conflicte laboral que ja fa pràcticament dos mesos i mig que dura. “He demanat a les dues parts que afluixin tots plegats una mica”, ha dit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91 fm. Tot i reiterar que no és partidària d’una “mediació forçosa per part de la Generalitat”, ha reconegut que, “si no se soluciona, potser no hi haurà altra manera de desencallar-ho”.

La síndica també ha parlat de queixes en matèria d’habitatge, especialment pel que fa als llogueters de blocs de pisos adquirits en la seva totalitat per algun inversor. Segons Maria Assumpció Vilà, “hem rebut un parell més de casos“, davant la qual cosa ha demanat “una reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) perquè els llogueters tinguin dret a comprar el pis on viuen, en cas que algú adquireixi tot l’edifici”. En aquest sentit, Vilà ha explicat que els barris més afectats són “els més turístics, com la Barceloneta, el Poble-sec o el Poblenou”.

Així mateix, la síndica s’ha referit als casos de relloguers il·legals de pisos com a apartaments turístics. Segons ha dit, “tinc un parell de casos recents sobre la taula“. Pel que fa a aquesta problemàtica, ha advertit que “l’Ajuntament, abans de multar, ha de tenir la certesa de si el frau l’ha comès el propietari del pis o el llogater“.

Escolteu-ho aquí: