Colau “no entén” que no hi hagi un acord amb els treballadors del metro

L’alcaldessa veu “lògic” que se’ls demani més que a altres però adverteix que hi ha uns límits

En una entrevista a betevé, l'alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que "no entén" que segueixi obert el conflicte del metro, perquè assegura que s'han posat sobre la taula 23 milions d'euros en millores salarials, que representa un 7 % més del sou. Colau ha dit que tot el que s'han proposat són millores, després d'anys de retallades de govern anteriors.

Després d'haver arribat aquesta setmana a l'onzè dilluns de vaga de metro, l'alcaldessa s'ha mostrat convençuda que "el problema no és el qui sinó el què", en referència a la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, a qui ha donat tot el suport i el de tot el govern municipal. Colau s'ha queixat que "cada vegada que hem estat a punt de tancar el conveni, hi ha hagut una demanda més". Ha explicat que confia en Vidal perquè ha demostrat "la seva capacitat negociadora" tancant el conveni del bus.

És lògic que se'ns demani més que a altres governs

"És lògic que a un govern com el nostre se li demani més que a altres", ha admès l'alcaldessa, que considera que la gent té més expectatives "perquè som un govern molt més sensibles a les demandes laborals i a la creença de servei públic", ha dit. Colau ha explicat que estan demostrant aquest tarannà diferent internalitzant treballadors de diferents serveis, millorant contractes laborals relacionats amb el consistori i amb l'elaboració d'una guia de contractació pública per millores laborals. Tot i això, ha explicat que hi ha límits legals d'ampliació de plantilla per la llei Montoro i de pressupost.