Mejías ha explicat que, “com que aquest referèndum és anticonstitucional i antiestatutari”, reclamaran a Ada Colau que “si li arriba cap requeriment de la Generalitat no l’accepti”. Ciutadans presentarà la proposta al plenari d’aquest divendres i esperen tenir el suport de tots els grups polítics, també del PSC, soci de govern de Barcelona en Comú a l’Ajuntament. “Això ho han de dir ells, però he escoltat dirigents del partit socialista dient que no volen participar d’un acte il·legal” ha afegit.

“L’Ajuntament no està per fer de funerària”

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans també s’ha referit a la intenció del consistori de crear una funerària municipal.“L’Ajuntament no està per fer de funerària, això és una competència de les empreses”, ha dit. Tot i això, ha assegurat que l’objectiu del grup és “que els ciutadans tinguin un servei a cost raonable”, però que aquesta rebaixa de preus s’aconseguirà “deixant entrar al mercat altres empreses que puguin competir” i no remunicipalitzant el servei.

“Només queda la intervenció d’un tercer”

Sobre al conflicte al metro -que ha sumat una altra jornada de vaga-, Mejías considera que ara només es pot solucionar “amb la intervenció d’un tercer, que mitjançant un arbitratge o un intermediari sigui capaç de conciliar les parts”. Ha insistit que la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, “ha donat mostres d’incapacitat i està inhabilitada per trobar una solució”.