TMB ja no farà més propostes als treballadors del metro

La presidenta de TMB considera que s’ha arribat a una situació de bloqueig “sense sentit”

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha explicat que el conflicte del metro entra "en un nou capítol que passa per no fer més oferiments" als treballadors, tot i que ha aclarit que en cap cas s'acaba el diàleg. Després que els sindicats hagin rebutjat participar en un arbitratge voluntari per resoldre el conflicte, Vidal no ha descartat un arbitratge forçós.

Aquesta solució podria ser algunes de les que la setmana vinent el Consell d'Administració de TMB posarà sobre la taula. La direcció de l'empresa vol valorar tots els escenaris i possibles sortides a partir d'ara. Vidal ha assegurat que la situació de bloqueig actual "és un sense sentit que no entén ningú", i ha criticat el que considera una irresponsabilitat dels representants dels treballadors, que ha rebutjat l'arbitratge voluntari.

La presidenta de TMB ha recordat una vegada més que en cap cas s'ha plantejat cap retallada de les condicions dels treballadors, i que l'empresa ja no pot oferir més a l'altra part. Ha assegurat que els recursos de què disposa TMB no poden anar íntegrament a la plantilla. Ha dit, també que no es farà cap ERO a TMB.

El grup Demòcrata, Cs i ERC demanen explicacions

El grup Demòcrata ha demanat que es retirin els interlocutors en el conflicte perquè "no han sabut dialogar ni trobar solucions", després de constatar-se que els treballadors del metro faran vaga per desè dilluns consecutiu. Ciutadans i ERC han demanat que l'última responsable del govern, l'alcaldessa, es posi al capdavant de les negociacions per resoldre el conflicte