(ACN) La primera jornada de la nova tanda de vaga a Ryanair, que s’allargarà cinc mesos, ha provocat vuit vols cancel·lats i 38 retards a l’aeroport del Prat fins a les 19 h, segons ha informat USO, un dels sindicats convocants. L‘aeroport barceloní ha tornat a ser el més afectat per la mobilització del personal de cabina de l’aerolínia. A Girona, l’aturada ha provocat que set vols arribessin tard. En total, s’han cancel·lat 10 vols i hi ha hagut 233 retards a les 10 bases que la companyia aèria de baix cost irlandesa té a l’estat.

Els tripulants de cabina de Ryanair comencen cinc mesos de vaga fins al 7 de gener

La nova convocatòria de vaga a Ryanair arriba després de 18 jornades de mobilització entre el juny i el juliol, en protesta per la suspensió de les negociacions amb els dos sindicats pel primer conveni de la companyia i també per reclamar que s’apliqui a la plantilla la legislació espanyola.

Vaga Ryanair 2022: Quins dies hi ha aturades i quines són les indemnitzacions?

Les aturades seran de 24 hores, es faran de dilluns a dijous i s’allargaran fins al 7 de gener, si no hi ha cap mena d’acostament entre l’empresa i els sindicats convocants USO i Sitcpla. Per afrontar aquesta extensa convocatòria de vaga, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha fixat uns serveis mínims d’entre el 34 % i el 81 % a l’aeroport del Prat, però que arriben al 85 % en altres aeròdroms. Per la seva banda, Ryanair preveu una “afectació mínima” en l’operativa dels pròxims cinc mesos.