És una imatge que es repeteix cada gener quan es produeixen canvis de tarifes de transport. Però aquest 2020 amb els canvis de títols realitzats per l’ATM les cues de persones als punts TMB han augmentat respecte a altres anys. Segons els responsables s’han sumat les gestions de bescanvi de títols del 2019 a les que es fan per obtenir títols bonificats del 2020, que estableix la normativa que s’han de fer presencialment, per aportar la documentació acreditativa.

Llargues cues

El funcionament és sempre el mateix: quan s’arriba a un punt TMB cal fer una primera cua per treure número i amb el tiquet a la mà comprovar a la pantalla quin és el nostre torn. En alguns casos hi ha hagut persones que tenien fins a una vuitantena de persones al davant abans de poder realitzar les gestions, la qual cosa ha provocat que moltes desistissin de fer la cua.

 

La majoria de gent hi ha acudit per presentar la documentació acreditativa per als títols bonificats especialment adreçats a les persones en atur o bé la T-Jove per a famílies nombroses, que permet als més joves de 25 anys estalviar-se uns 16 euros respecte a la T-Jove estàndard.

Més recursos

Els usuaris s’han hagut d’armar de paciència i alguns han demanat que els tràmits es poguessin agilitzar prèviament per internet per mirar d’evitar les cues. En els punts de TMB també es podia veure que faltaven mitjans per poder gestionar aquest pic de peticions. Per exemple, en el cas del punt TMB de la plaça de la Universitat, només hi havia habilitades cinc terminals per absorbir les peticions de mig centenar d’usuaris.