L’escriptor Álvaro Colomer és un d’aquests autors totterreny, capaç de transitar sense problemes entre la novel·la juvenil, l’adulta, l’assaig, la crònica o l’opinió. Barceloní per circumstàncies més que per convicció, com diu ell, ha fet dels territoris urbans el seu paisatge literari preferit, i ha reflexionat sobre la ciutat com a escenari de la mort a llibres com ‘La calle de los suicidios’, ‘Mimodrama de una ciudad muerta’ o ‘Los bosques de Uppsala’. Autor de la trilogia juvenil ‘Terror en la red’, la seva tasca com a periodista l’ha ajudat a confeccionar assajos com ‘Se alquila una mujer’, sobre el drama de la prostitució, o ‘Guardianes de la memoria’, en què es passejava per escenaris emblemàtics de l’Europa del segle XX. Ara torna a la seva ciutat natal i ens la presenta buida d’adults. I per això avui seu a l’‘Àrtic’, on, tot i que ja tenim una edat, en el fons som com nens.

 

Barcelona, ciutat sense llei

A ‘Ahora llega el silencio’, Álvaro Colomer ens mostra una Barcelona afectada per un virus, “el silencio”, que ha exterminat la població de més de 22 anys. En aquest context, la jove Astrea ha de sobreviure a les bandes de joves que s’han fet seva la ciutat, que l’han saquejat i han imposat la seva voluntat als més febles. Amb aquest punt de partida, Álvaro Colomer ens presenta una novel·la sobre el caos i la violència inherents a la societat, però també sobre l’amistat i l’amor, que li ha valgut el Premi Jaén de narrativa juvenil 2019.

L’amor per les lletres d’Álvaro Colomer

Al llarg dels seus 20 anys de carrera, Álvaro Colomer ha demostrat que viu per les lletres, tant en la seva tasca de periodista com en la d’escriptor. Autor de cròniques a diversos mitjans de la premsa escrita, s’ha centrat en l’actualitat cultural i, sobretot, en la literària, i s’ha convertit així en un habitual dels grans esdeveniments literaris barcelonins, com el Premi Planeta o el Nadal, fallat just la nit abans de tenir-lo a l”Àrtic’.