Els autobusos interurbans s’han convertit aquest divendres al matí en l’única alternativa de transport per a moltes persones que es desplacen a les poblacions de l’àrea metropolitana, després que s’hagin aturat completament la circulació de tots els trens de Catalunya per una avaria. Això ha provocat nombroses cues a les parades a primera hora en aquells punts on habitualment s’ofereix aquest servei de bus, com la plaça d’Espanya o la plaça de Catalunya.

Gent fent cua a les parades d’autobusos interurbans de la plaça d’Espanya

Les parades dels autobusos de la plaça d’Espanya, per exemple, estaven plenes de gent que arriba de l’estació de Sants i que es troben que no han pogut agafar cap tren. Hi arribaven despistats, sense saber quin autobús han d’agafar per poder arribar a les poblacions del Baix Llobregat o del Penedès, com Castelldefels, Sitges o Vilafranca del Penedès.

Cap a les 11 h, però, la situació ha millorat i el nombre de passatgers ha anat disminuïnt.

També s’han produït llargues cues a poblacions de l’àrea metropolitana. A Granollers, per exemple, la cua gairebé feia la volta a l’estació i els autobusos de l’empresa Sagalés no podien assumir la gran quantitat de gent que s’esperava des de primera hora del matí.

Cua a l’estació d’autobusos de Granollers aquest divendres al matí

Arran d’això, una estona més tard han arribat a triplicar l’oferta de places d’un dia normal.

L’empresa Sagalés ha triplicat l’oferta d’autobusos a Granollers per les llargues cues que s’hi havien format

Sense trens a Catalunya durant tres hores

La incidència a Rodalies de Catalunya ha obligat a aturar completament la circulació de tots els trens del servei en plena hora punta, de les cinc a les vuit del matí. La incidència s’ha produït per un error en l’actualització del software que ha provocat que no hi hagués comunicació entre el centre de control d’Adif i els trens.