El 20 de setembre farà un any de l’entrada en funcionament del bus X1, la línia exprés que uneix la plaça de les Glòries amb Francesc Macià en només 20 minuts. I en aquest temps uns 3.700 usuaris l’han fet servir de mitjana cada dia. Aquesta línia és una de les més ràpides de la ciutat: només té quatre parades per sentit i fa el recorregut a una velocitat mitjana de 17 quilòmetres per hora, un 40 % més ràpid que la mitjana d’autobusos de la ciutat.

Els passatgers en destaquen la rapidesa per anar de punta a punta de la ciutat, així com l’alta freqüència de pas. La bona acollida entre els viatgers ha fet que la línia s’hagi mantingut durant el mes d’agost, tot i la previsió inicial d’interrompre el servei. De moment, l’X1 funciona de dilluns a divendres, tot i que alguns usuaris demanen que s’ampliï també als caps de setmana.

La regidora de Mobilitat, Laia Bonet, explica que l’X1 “ha tingut un creixement constant d’un 77 % del passatge, que és el doble del que ha crescut la resta de la xarxa de bus de Barcelona”. A més de ràpida, la línia exprés és també de les més sostenibles, ja que tots els busos estan propulsats amb hidrogen verd.

Servei complementari al tramvia de la Diagonal

A principis del 2024 es preveu que entri en funcionament el tramvia per la Diagonal, que unirà Glòries amb Verdaguer, però la línia X1 es mantindrà ja que, com apunta la regidora de Mobilitat, els dos transports fan recorreguts diferents i complementaris. El tramvia circularà per la Diagonal mentre que la ruta de l’autobús passa per la Gran Via en un sentit i pel carrer d’Aragó en el contrari.