control dels Mossos d'Esquadra

La Generalitat es prepara per a un increment de la mobilitat a partir d’aquest dijous amb motiu de Setmana Santa. Treballen amb la idea que enguany la pandèmia ha escurçat els viatges, i s’han substituït per sortides de, fins i tot, tan sols un dia. En aquest context, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha anunciat que es desplegaran més de 1.400 agents dels Mossos d’Esquadra per les vies catalanes, que faran controls relacionats amb les restriccions, però també amb la seguretat viària.

Més de 330.000 vehicles sortiran en la segona fase

Els càlculs d’Interior són que entre les 15 h de l’1 i el 2 d’abril surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre 331.700 i 377.000 vehicles. Els horaris més conflictius s’esperen per a dijous entre les 14 i les 21 h, i divendres entre les 10 i les 16 h.

Pel que fa al retorn, es treballa amb la previsió que entre el migdia de diumenge i les 22 h de dilluns retornin més de mig milió de vehicles a la ciutat i a l’àrea metropolitana. En aquest cas, les hores punta serien entre diumenge entre les 12 i les 15 h, així com de 17 a 22 h; i dilluns entre les 12 i les 22 h.

L’operació sortida fins ara, més fluixa

Interior ha reconegut que la primera fase de l’operació sortida, el darrer cap de setmana, es va dur a terme per sota de les previsions. Entre divendres i dissabte van sortir 414.437 vehicles, el que suposa un 6 % menys del que s’havia calculat, i representa un 17 % respecte a la Setmana Santa del 2019. En canvi, van tornar un 3 % més de vehicles del que es pensava, uns 225.440. Aquestes dades suposen que aquesta primera fase ha estat la més fluixa dels darrers anys. Això sense descartar que molts desplaçaments s’avancessin a dijous 25.