El regidor del PSC, David Escudé, ha demanat a l’Ajuntament que intervingui en la revisió dels 18 expedients oberts pel Departament de Territori i Sostenibilitat als activistes de Stop Pujades Transport per infraccions de diversos articles de la llei ferroviària. Escudé ha reclamat que “s’aclareixin els fets”, ja que “sembla contradictòria la denúncia del departament” amb la versió de les persones expedientades. El socialista ha explicat que, segons els manifestants, durant la protesta “no es va deteriorar cap element” i fins i tot ha arribat la notificació a un periodista que cobria la protesta.

ICV-EUiA ha donat ple suport a la proposició i considera que el procés es tracta d’una persecució política a Stop Pujades Transport. La regidora ecosocialista Isabel Ribas ha afirmat que és necessari distingir entre “l’incivisme i la protesta social” i ha destacat que “no serem còmplices de qui vulgui criminalitzar els moviments socials”.

Unitat per Barcelona també hi ha votat a favor, però amb reserves. En la seva intervenció, el portaveu del grup municipal, Jordi Portabella, ha reivindicat el “caràcter pacífic i no violent de les manifestacions” i ha afirmat que s’ha de posar accent “en el diàleg i el consens”.

Des d’un angle diametralment oposat, el regidor del PP Alberto Villagrasa ha dit que durant la mobilització del 26 de març a la plaça de Catalunya es van produir accions “que van ratllar l’incivisme”, com aturar el transport públic o fer destrosses al mobiliari urbà. Villagrasa ha criticat la proposta socialista, que ha vist “més pròpia de Podem o la senyora Colau que del PSC”.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Joaquim Forn, ha indicat que els afectats poden presentar al·legacions a la Generalitat, que valorarà les proves i resoldrà els expedients en el termini d’un any. Forn ha explicat que les accions de Stop Pujades Pujades “van provocar perjudici a molts usuaris del transport públic” i ha afirmat que les accions engegades per Territori no tenen “res a veure amb persecucions polítiques. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde ha concretat que, en aquest procés, l’Ajuntament només hi ha intervingut a través de la Guàrdia Urbana, que es va encarregar de fer les identificacions durant el mes de març de 2014.