La façana de l’Ajuntament ha apagat aquest divendres l’enllumenat de Nadal i l’ha substituït per un altre que l’ha omplert de color blau. Barcelona s’ha unit al Dia Mundial contra la Pena de Mort, que organitza Amnistia Internacional (AI). A aquesta iniciativa també s’hi han sumat altres capitals, com Madrid, València, París, Berlín o Buenos Aires, que s’afegeixen a les 2.000 que ja hi col·laboren.

Amb les dades d’aquest any pendent de tancament, AI informa que el 2017 es van registrar 993 execucions en 23 països, tot i que rànquing l’encapçala, per aquest ordre, la Xina, l’Iran, l’Aràbia Saudita, l’Iraq i el Pakistan. Amb tot, l’entitat calcula que l’any passat hi va haver un 4 % menys d’execucions en relació amb el 2016, un any en què les execucions van experimentar un descens destacat respecte del 2015: van caure un 39 %.

El blau no és nou

No és la primera vegada que la façana del consistori s’il·lumina de blau. El 2016 es va commemorar el Dia Mundial contra la Diabetis amb una projecció cromàtica similar a la d’aquest divendres.