Nitbus

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit suspendre les línies N10, N18, N26 i N28 del servei de NitBus després dels brots i de l’increment dels contagis per coronavirus a la ciutat i els municipis de l’entorn. Segons l’AMB, la mesura s’ha pres d’acord amb “els advertiments i les recomanacions que estan fent les autoritats” per evitar contagis nous. A més, la majoria de la resta de les línies funcionaran a la meitat del servei habitual.

Les línies que han quedat suspeses fins a nou avís són les que connecten Sarrià amb les Planes, la plaça de Catalunya amb l’aeroport del Prat, la plaça de Catalunya amb Diagonal Mar i Collblanc amb el Port Olímpic. La mesura entrarà en vigor a partir de la mitjanit d’aquest dilluns, 20 de juliol.

Tres línies mantenen l’oferta habitual

L’AMB també ha acordat que només les línies N1 (Zona Franca – la Trinitat Nova), N2 (l’Hospitalet – Badalona) i N17 (plaça de Catalunya – el Prat de Llobregat) mantinguin l’oferta habitual, és a dir, un bus cada 20 minuts. La resta de línies del servei funcionaran a la meitat: això vol dir que només passarà un vehicle cada 40 minuts.

“S’han de limitar els desplaçaments relacionats amb l’oci i hem de mantenir uns mínims d’oferta per a la mobilitat laboral imprescindible”, ha justificat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, en un comunicat. Precisament l’oci nocturn és un dels àmbits en què s’han detectat alguns dels brots de l’àrea metropolitana.