Aglomeracions a l'L9 sud del metro

Aquest divendres a primera hora hi ha hagut aglomeracions en algunes estacions de metro a causa d’una incidència tècnica entre les estacions de la Torrassa i Collblanc. L’avaria ha obligat els usuaris de les línies L9 i L10 Sud a canviar d’andana per continuar el trajecte i és en aquests canvis on s’han acumulat els viatgers.

Segons fonts de TMB, les línies automàtiques tenen dues vies per sentit, per la qual cosa quan hi ha una incidència com la d’aquest divendres no cal deixar un tram de línia sense servei. Es tracta de vies que es troben a diferents nivells, per tant, els usuaris s’han de desplaçar per l’interior de les estacions i fer ús d’escales i ascensors.

En el cas de l’L9 Sud, el canvi es fa a l’estació d’Europa-Fira, una parada en què tant les andanes com les escales mecàniques s’han omplert de gom a gom.

Aglomeracions a l'L9 sud del metro

A l’L10 Sud, el canvi de via per poder continuar el trajecte s’ha de fer a l’estació de Provençana.

Segons TMB, la incidència s’ha produït en la sectorització de les vies. Es tracta d’unes portes que permeten dividir la línia en trams per seguretat, per exemple, en cas d’incendi. L’avaria ha començat a l’inici del servei, a les 5 h d’aquest divendres. Els tècnics hi estan treballant i s’ha pogut restablir la circulació des de la 13 h.