A les 7 h han començat les alteracions en la mobilitat de la ciutat. No es pot aparcar al llarg dels dos eixos de la concentració, és a dir, al passeig de Gràcia entre els Jardins de Salvador Espriu i la plaça de Catalunya i al carrer d’Aragó entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Casanova. No hi poden haver tampoc motos a la vorera, per això aquest matí s’han pogut veure diverses grues traient els vehicles que estaven estacionats a la zona.

A partir de les 15 h i fins a les 18.30 h també estarà prohibit circular per la mateixa zona.

Tot i que la manifestació començarà a la tarda, la Guàrdia Urbana alerta que al llarg del matí ja hi haurà problemes de mobilitat, perquè es preveu que sigui una concentració multitudinària. Per això demanen que la gent es desplaci a peu i no utilitzi el vehicle privat. També s’ha reforçat el servei de metro amb un 50 % més de combois, però recomanen evitar les estacions que estan al centre.

La Guàrdia Urbana han fet arribar els seus consells via Twitter per facilitar el desenvolupament de la Diada. Demanen que tothom controli les seves pertinences i que en tot moment se segueixin les indicacions dels cossos de seguretat i d’emergència. També recomanen anar ben documentats i portar roba còmoda.