El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha redoblat l’agraïment als serveis reconeguts: “Avui estem més colpits, però ens sentim més forts gràcies al vostre exemple”. Puigdemont ha assegurat que l’actuació dels Mossos i la resta d’equips han ensenyat que “cal persistir en la manera com hem decidit viure” i en la defensa dels valors de Catalunya.

Per part dels Mossos ha recollit la medalla el major del cos, Josep Lluís Trapero, que ha destacat que després dels atemptats la societat i les policies s’han reconciliat. També ha recordat que, moltes vegades, els membres avui commemorats pel Parlament “tapen amb la seva tasca personal les mancances de totes les societats, com els pressupostos escassos”.

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez ha recollit la medalla en nom de la policia barcelonina. A banda de les dues medalles de la GUB i els Mossos, s’han entregat vuit medalles més a d’altres cossos i equips d’emergències. Aquestes condecoracions les va acordar la Mesa del Parlament el 22 d’agost, a iniciativa de Carme Forcadell, com a reconeixement de la “dedicació, l’esforç i la valentia” dels serveis.