Puigdemont ha subratllat que el de l’1 d’octubre “serà un referèndum amb totes les garanties”, perquè “el govern ja ho té tot a punt perquè els catalans i les catalanes puguin anar a votar com han fet sempre, amb plena normalitat”. I ha destacat que les urnes hi seran “per a tothom, per als que volen una Catalunya independent i per als que legítimament volen continuar formant part d’Espanya, ja que les urnes uneixen, no divideixen”. I ha conclòs que el que divideix i “degrada la democràcia és no deixar votar”.

Record per a les víctimes dels atemptats de la Rambla i Cambrils

Puigdemont també ha recordat les víctimes dels atacs del 17 d’agost, “un atemptat que ens ha marcat com a país i que no oblidarem mai”, ha dit, “com tampoc no s’esborra la magnífica reacció que va tenir la societat catalana en el seu conjunt”. Per tot això ha conclòs que “hem demostrat que estem preparats per assumir qualsevol repte que ens toqui assumir com a país, per difícil que sigui”.

En aquest sentit, ha ressaltat que la convivència és un dels elements essencials de la societat catalana, i que “així ha de seguir sent”, perquè “res ni ningú no trencarà la convivència a Catalunya”.