Els radars de tot Catalunya ja estan a punt. Així ho ha explicat la direcció de la DGT, segons la qual s’han arreglat tots els radars que estaven espatllats i s’han activat els que estaven fora de servei. Segons fonts de la DGT, Trànsit té actius en aquests moments 550 dispositius de radars, però segons les pàgines web del Servei Català de Trànsit (al qual està transferida aquesta competència) s’han posat en marxa a les 14.30 h d’avui 240 mesuradors de velocitat que, junt amb els 60 del País Basc, sumen un total de 850 dispositius a tot el país.

De fet, segons la base de dades de la DGT, Catalunya és la comunitat autònoma que té més radars a les carreteres, un fet que va denunciar en un informe l’entitat de defensa dels conductors Dvuelta.

Les carreteres catalanes que esperen més retencions els propers dies són l’A-2, l’AP-7 o la C-58, entre d’altres. La DGT preveu que a tot l’estat es produeixin 2,7 milions de desplaçaments a les carreteres entre aquest dimarts a les 15 h i les 0 h de dijous, 2 d’agost. Durant tot l’agost hi haurà 40,7 milions de vehicles viatjant pel país.