Congestió i col·lapse de cotxes en hora punta en el primer dia laborable amb el túnel de Glòries obert de sortida de Barcelona. Mentre que durant el matí i la tarda la circulació ha estat fluïda per la nova infraestructura, al vespre ha estat més problemàtica. La caravana no ha estat a l’interior del túnel sinó en superfície per la confusió d’alguns conductors que no han fet cas dels canvis en la circulació.

Carril lateral de la Gran Via, només per a veïns i autobusos

Al carrer de Badajoz, mentre que fins ara estava permès girar a la dreta en arribar a la plaça de les Glòries per enllaçar amb la Gran Via, ara el trànsit hi està restringit. Només es pot agafar el lateral per girar immediatament pel carrer de la Ciutat de Granada. Tot i això, molts conductors han ignorat la prohibició i han seguit pel lateral, que passat el carrer de la Ciutat de Granada és exclusiu per a busos i veïns.

Això ha col·lapsat la circulació en aquest punt de la Gran Via, on ara només hi ha el carril lateral, i de retruc ha afectat el carrer de Badajoz, on molts cotxes han quedat aturats al voltant de les set del vespre.

L’Ajuntament de Barcelona valora positivament el primer dia laborable

L’Ajuntament de Barcelona valora de manera positiva el primer dia laborable de funcionament del túnel de les Glòries. Tot i que reconeix que hi ha hagut congestió als entorns, assegura que la nova infraestructura ha pogut assumir el trànsit de la jornada sense que s’hagin generat grans complicacions. Segons dades de la Regidoria de Mobilitat, hi han passat pràcticament 29.000 vehicles entre les 0 i les 20 h.

El consistori confia que millorarà la fluïdesa al voltant del túnel i els accessos així com que remetran les infraccions d’aquests primers dies quan els conductors s’habituïn a la nova configuració.