La normalitat i la fluïdesa han marcat les primeres hores de funcionament en un dia laborable del túnel de les Glòries. Però també les infraccions. Alguns vehicles han travessat en sentit Besòs la plaça per la superfície, a través d’una via ara restringida només als autobusos, malgrat el senyal de prohibició ben evident i les tanques instal·lades.

A continuació, als carrers de Badajoz i la Llacuna, també hi ha hagut picaresca, ja que molts vehicles, tot i estar obligats a circular en sentit muntanya o bé en direcció cap al centre de la ciutat, han girat cap al lateral de la Gran Via per agafar aquesta via enllà, tot i que ja no està permès.

La senyalització és clara en aquests punts, però els canvis destacats de la circulació han generat dubtes entre els conductors. Mentre alguns redreçaven per seguir les noves normes, altres optaven per fer-ne cas omís.

Aquests són els principal incompliment que ha detectat un equip de betevé sobre el terreny les primeres hores de funcionament en dia laborable d’aquesta infraestructura que faran servir més de 35.000 conductors cada dia. Milers de vehicles ja estan utilitzant la infraestructura, que es va inaugurar aquest dissabte, 6 de novembre, després de gairebé set anys d’obres. De moment, només està obert en sentit Besòs. En l’altre sentit de la marxa, està previst que entri en funcionament a principis del 2022. Aleshores s’espera que el túnel permeti el pas de 43.000 vehicles que cada dia.