Els col·legis professionals d’arquitectes, d’economistes, d’enginyers de camins i d’enginyers industrials van fer, dimecres passat, un segon manifest per reclamar el compliment dels compromisos i el calendari que es preveia per a les obres de l’estació de la Sagrera. El primer document data del mes de desembre de 2015.

Els degans dels col·legis han recriminat a l’Estat que licités “pel seu compte” un nou projecte per a aquesta infraestructura. Lluís Comerón, degà del Col·legi d’Arquitectes, ha explicat al ‘BTV notícies matí’ que qui va fer la licitació de les obres en un primer moment va ser la Societat Barcelona Sagrera basant-se, diu, en criteris de qualitat. Aquesta entitat està formada pel Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Un canvi de legislació estatal va permetre a Adif atorgar la licitació a un altre projecte, que segons Comerón prioritza criteris econòmics.

Comerón recorda que el projecte guanyador només té 12 punts, dels 25 possibles en la part tècnica, i és el més barat d’entre els nou que es van presentar. Des dels col·legis professionals afirmen que s’haurien de prioritzar criteris de qualitat, i evitar així els sobrecostos en la producció i el manteniment que pot generar aquesta proposta guanyadora.

Comerón també ha explicat que aquest dilluns un conjunt de professionals van fer una visita a les obres i “no vam ser capaços de veure ningú treballant”, afirma. Apunta que no creu que el 2020 estigui acabada la construcció de l’estació, tal com està previst.