La nova estació de metro de Zona Franca, de l’L10 Sud, entrarà en funcionament aquest dissabte, 1 de febrer. Amb aquesta nova parada, situada a l’inici de la línia i abans de l’estació Foc, la línia tindrà un total de vuit estacions operatives. L’estació Zona Franca donarà servei al polígon industrial i s’espera que tingui 3.600 viatgers al dia. Sumats als que ja té l’L10 Sud, s’estima que un total de 18.000 usuaris facin servir la línia. D’altra banda, aquesta serà l’estació més propera a les oficines de TMB.

La parada és la primera del viaducte que discorre pel carrer A de la Zona Franca i és a cel obert. La creació d’aquesta nova estació ha tingut un cost de 40 M€. Fa tot just dos mesos que es va estrenar la setena parada d’aquesta línia, Ciutat de la Justícia, que apropa els ciutadans al complex judicial.

Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat a través del seu canal d’informació a Twitter de la posada en marxa de l’estació amb la inauguració oficial a partir de les 15 h de dissabte.

Els barris de la Marina reclamen l’estació de Motors

També se n’ha fet ressò l’entitat veïnal La Marina Viva. Tot i que estan satisfets de com està quedant l’L10 Sud, Daniel Fernández, dinamitzador de l’associació, reclama que es posi calendari per obrir la parada de Motors, entre Foc i Zona Franca. “Ara mateix no hi ha cap informació sobre aquesta estació i, esclar, ens sentim una mica enganyats. Volem saber quan arribarà“, explica.

https://twitter.com/lamarinaviva/status/1222425150877990913