autobusos meridiana

La CGT Catalunya ha convocat una vaga el 10 d’abril al transport públic i per carretera de la província de Barcelona. Una aturada a la qual també s’hi poden adherir els conductors de TMB. La vaga serà entre les 10 i les 16 h i, per tant, no afectarà les hores punta.

Els treballadors tenen previst manifestar-se davant de la Delegació del Govern a Catalunya per reclamar la jubilació anticipada dels treballadors d’aquest sector als 60 anys. La protesta arrencarà entre les 11.30 h i les 12 h.

Un 20 % de serveis mínims

El Departament de Treball ha publicat aquest dimarts, un dia abans de l’aturada, quins han de ser els serveis mínims. S’haurà de garantir un 20 % del servei en les franges horàries compreses entre les 10 h i les 16 h. En el cas del transport per a persones amb discapacitat i que es tracta d’un col·lectiu especialment protegit, el departament ha establert que els mínims hauran de ser del 85 %.

Una demanda que ve de lluny

La Plataforma per la Jubilació als 60 anys i la CGT fa temps que reclamen avançar la jubilació dels transportistes, en aplicació dels coeficients reductors previstos al Reial decret 1696/2011. El sindicat assegura que allargar la vida laboral dels conductors de transport urbà i per carretera suposa un increment de la mortalitat, l’accidentalitat i les malalties professionals.